Aktivnosti kroz rujan, listopad i studeni u „Ježićima“

Rujan je mjesec prilagodbe i socijalizacije, a to provodimo kroz igru te razna druženja. Toplo vrijeme omogućilo nam je što duži boravak na otvorenome.

Na taj smo način novoupisanu djecu upoznali sa dvorištem vrtića te svim mogućnostima koje ono nudi. Djeca su s vremenom postajala sve opuštenija i spremnija za interakciju sa vršnjacima te se samoinicijativno uključivala u aktivnosti. 

Mjesec listopad protekao je u obilježavanju važnih datuma. Tako se početkom mjeseca listopada obilježio Dječji tjedan ( 02.10. – 06.10.). Ovogodišnja tema Dječjeg tjedna bile su vještine.
Dječji tjedan započeo je sa predstavom Luke Vidovića koja se organizirala u prostorijama sportske dvorane Osnovne škole Lijepa naša Tuhelj.

Nadalje smo obilježili Međunarodni dan zajedno s djecom iz osnovne škole formiranjem kruga na školskom igralištu. Zajedno s vrtićkom djecom pripremile smo raznolike STEM aktivnosti i pokuse primjerene za njihovu dob te dolazili do zajedničkih zaključaka.
U ovom smo mjesecu istodobno obilježili i Dane zahvalnosti za plodove zemlje s prigodnim aktivnostima.

U studenom smo kalendarski ušli u period jeseni. Djeca su bila uključena u sakupljačke aktivnosti, osobito lišća i češera koje su potom odlagali za daljnje planirane aktivnosti.

I dalje kod djece potičemo razvoj samostalnosti, ustrajnosti u jelu te potičemo međusobnu suradnju i pomaganje djeci različite dobi  (stariji pomažu mlađima, mlađi uče uz pomoć starijih prijatelja).

Skip to content