Predavanje prof.dr.sc. Milivoja Jovančevića

U utorak 25. travnja 2023. u Dječjem vrtiću održan je roditeljski sastanak na kojem je gostovao poznati hrvatski pedijatar prof.dr.sc. Milivoj Jovančević.

Profesor Jovančević velikodušno se odzvao našem pozivu te je održao predavanje na temu „Prevencija infekcija dišnih puteva“. U svom predavanju govorio je o preventivnim mjerama  s posebnim osvrtom na boravak na svježem zraku kao jedan od glavnih preduvjeta za sprječavanje respiratornih infekcija. Uz mnogobrojne zanimljive činjenice o nosu i nosnoj šupljini kao prvoj liniji obrane organizma od respiratornih infekcija, profesor Jovančević dao je smjernice roditeljima o higijeni nosa i nosne šupljine djece kako bi se stvorili nepovoljni uvjeti za širenje bakterija i virusa.

Zadnji dio svog predavanja profesor Jovančević  posvetio je važnosti cijepljenja djece u prevenciji širenja bolesti kao i mnogobrojnih komplikacija koje se mogu javiti kao posljedica težih oblika respiratornih infekcija.

Za kraj, profesor Jovančević nas je sve skupa pozvao da iskoristimo blago ovog kraja u kojem živimo, ovu prekrasnu prirodnu ljepotu kojom smo svaki dan okruženi i da osvijestimo koliko smo sretni jer nam je dostupna.

Skip to content