Obilježavanje tjedna pravilne prehrane u Dječjem vrtiću Potočić Tuheljski

Svake godine uoči obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja, slavimo Tjedan zdravlja u vrtiću. Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je kako bismo zajedno s djecom i obiteljima osvijestili važnost brige o zdravlju i naučili nove načine kako djeci približiti zdrave navike.

Ove godine ćemo proslaviti Tjedan pravilne prehrane kako bi naučili koje su namirnice najbolje za naš rast i razvoj. Tijekom cijelog tjedna govorit ćemo o voću, povrću, žitaricama, ugljikohidratima i mliječnim proizvodima.

Budući da je za srijedu bila predviđena tema mlijeko i sir, odlučili smo pozvati naše umirovljenike na zdravi doručak i druženje s mališanima.

Ravnateljica Ana Ricijaš izrazila je dobrodošlicu svima, a zdravstvena voditeljica Vlatka Šoban održala je kratko predavanje o važnosti zdrave prehrane, osobito doručka. Djeca su bila znatiželjna kakve su igre umirovljenici igrali dok su bili mali te što se jelo za doručak kad su naši umirovljenici bili djeca.

Nakon doručka uslijedilo je vrijeme za igru i druženje: djeca su s umirovljenicima slagali slagalice, crtali i uveseljavali jedni druge svojim pričama.

Skip to content