Aktivnosti u siječnju – Ježići

Nakon blagdanskog ozračja i vremena provedenog s obitelji, ponovno se okupljamo u većem broju u odgojnoj skupini „Ježići“.

Povratkom u odgojne skupine, na vrata nam je pokucala zima i napravila mali snježni pokrivač dovoljan da djeca uživaju u zimskim radostima na snijegu. Istraživala su teksturu, okus, miris, promatrala kako im se grude snijega tope u ručicama i dolazila do zaključka kako se to događa. Djeca su spoznaju najviše razvijala kroz slobodne aktivnosti koje su uključivale različite vrste kretanja po snijegu ( valjanje po snijegu, oblikovanje gruda, trčanje po snijegu i traženje leda). Istodobno su razvijala spoznaju o opasnosti koje donosi led i prilagođavala svoje kretanje uvjetima.
Likovno stvaralaštvo sastojalo se od izrade pahuljica. Kod djece se razvijala fina motorika te vizualni senzibilitet za tehnike koja im je pobliže stvorila dojam teksture pahulje.

Također smo i u mjesecu siječnju po prvi puta krenuli u kratke šetnje koje su bile izrazito uspješne i u kojima su djeca uživala.

Skip to content