Aktivnosti u prosincu – Ježići

Mjesec prosinac vrijeme je kada se pripremamo na dolazak Božića, stoga smo i mi krenuli sa pripremama u našem vrtiću.
Zajedničkim snagama, odgojiteljice i djeca iz odgojno – obrazovne skupine „Ježići“ izradila su adventski vijenac koji su potom odgojiteljice stavile na vrata skupine. Djeca su imala priliku birati željene ukrase, stavljala su određene ukrase na vijenac i naposljetku bila izuzetno ponosna na krajnji rezultat. Prilikom izrade djeca su razvijala spoznaju što označava vrijeme adventa i kroz samu aktivnost razvijala su finu motoriku manipulirajući sa mnoštvo materijala.
Kroz mjesec prosinac također smo i obilježili dan svetog Nikole. Kako bismo zaslužili da sveti Nikola pokuca i na prozor našeg vrtića, odlučili smo izraditi čizmice kolaž tehnikom, a zatim ih oslikati temperama i dodatno ukrasiti vatom. Djeca su kroz navedenu aktivnost razvijala osjećaj likovnog stvaralaštva u izradi svojih čizmica. Svo ovo vrijeme iščekivanja dolaska svetog Nikole bilo je popraćeno sa dječjom pjesmicom „Sveti Niko“ koju su uspjela naučiti i djeca mlađe dobi.
S obzirom na trud i rad djece, sveti Nikola posjetio je dječji vrtić i djeci donio prigodne poklon paketiće. Djeca su bila uzbuđena i željno iščekivala fotografiranje sa svetim Nikolom.

U pripremi za nadolazeći blagdan Božić, bavili smo se i sa mnogim drugim aktivnostima primjerenima za dob djece. Tako smo odlučili posaditi pšenicu uoči dana svete Lucije koju su djeca zalijevala i o njoj svakodnevno brinula te naposljetku odnijela svojim roditeljima. Kod  djece se sa navedenom aktivnosti razvijao osjećaj odgovornosti.

U suradnji sa roditeljima organizirali smo božićnu radionicu gdje su nastali predivni ukrasi za bor napravljeni sa puno truda i mašte vrijednih ruku naših roditelja i djece.

Već tradicionalno, u našem vrtiću svake se godine organizira božićni svečani ručak za mališane. U pripremi ovog dragocjenog nam događaja sudjeluje svo osoblje vrtića, a djeca taj dan imaju pravi blagdanski svečani ugođaj.

Skip to content